zaterdag, juni 15, 2024
No menu items!

De Wijze Monnik & De Proberende Leerling

Michel Minnebreuker
Michel Minnebreuker
Onderwijzer, copywriter, webdesigner, digital nomad, maar vooral levensgenieter!

Aan het begin van de dag, vraagt de wijze monnik aan zijn leerlingen wie hun huiswerk heeft gemaakt. Op een na, steken alle leerlingen hun vinger op.  De monnik vraagt de enige leerling die zijn huiswerk niet heeft gemaakt: “Waarom heb je jouw huiswerk niet gemaakt?”, waarop de student antwoordt: “Sorry, meester. Ik ben het vergeten“.

De monnik knikt begripvol en zegt: “Ok, dat kan gebeuren. De volgende keer niet meer vergeten he...”, waarop de student antwoordt “Ik zal het proberen, meester“.

Bij het horen van het antwoord van de leerling, fronst de monnik zijn wenkbrauwen, denkt kort na en vraagt de bewuste leerling naar voren te komen. Hij pakt een boek van zijn tafel, gaat voor de leerling staan en laat het boek op de grond vallen. “Probeer dat boek eens op te rapen“, zegt de monnik.

De leerling raapt gehoorzaam het boek op, waarop de monnik de leerling een flinke draai om de oren geeft en zegt: “Ik heb je niet gevraagd het boek op te rapen, ik heb je gevraagd het te proberen?!”

Proberen of kiezen

Wie aangeeft iets te gaan proberen, bouwt een stukje veiligheid in. De veiligheid om iets te mogen vergeten, het uiteindelijk toch niet te doen of ergens wel aan te beginnen maar het ook heel snel weer op te mogen geven.

Wie aangeeft iets te gaan doen, bouwt die veiligheden NIET in. Je gaat het doen, zal het niet vergeten en gaat net zolang door tot het gedaan is.

Digital Nomad uitproberen?

Proberen en doen zijn twee totaal verschillende dingen. Loop je met de gedachte rond het Digital Nomadschap eens uit te proberen, zeg je huidige baan dan nog maar niet op! Je geeft jezelf namelijk op voorhand veel te veel ruimte tot uitstellen of falen. Een slap begin van een nieuwe lifestyle, vind je niet?

Het besluit om digital nomad te worden, moet er een zijn dat met hart, ziel en zaligheid wordt genomen, Doe je dat niet, dan is de kans levensgroot dat je digitale droom al heel snel uiteenspat.

Lees ook: Verschillende verdienmethoden uitproberen, is NIET SLIM!

Blogs uit dezelfde categorie

Nieuwste blog

Van nieuwe naar trouwe klanten – Vijf effectieve strategieën

Wie online geld wil verdienen, heeft de keuze uit honderden methoden om dat te doen. Bij de meeste methoden...

Eerdere blogs...