zondag, juni 16, 2024
No menu items!

Verschillende Verdienmethoden Uitproberen is NIET SLIM!

Michel Minnebreuker
Michel Minnebreuker
Onderwijzer, copywriter, webdesigner, digital nomad, maar vooral levensgenieter!

Een van de eerste vragen die je jezelf als startende digital nomad stelt, is hoe je in hemelsnaam online je geld kunt gaan verdienen. Op verschillende blogs worden dezelfde conclusies getrokken en adviezen gegeven. Adviezen die je soms helemaal de verkeerde kant opsturen!

Blogs die meer inzicht proberen te geven in manieren waarop je online je brood kunt verdienen,komen allemaal zo ongeveer tot de volgende conclusie en adviezen: “Er zijn honderden mogelijkheden om online te verdienen, maar je moet wel even goed zoeken, een beetje geluk en heel veel doorzettingsvermogen hebben en boven alles: heel veel uitproberen.”

Huh, wacht even: UITPROBEREN?!!!!

Uitproberen doe je maar met wat anders!

Uitproberen doe je in de paskamer van een kledingwinkel of bij de aanschaf van een telefoon. Waardevolle tijd spenderen en van alles en nog wat uitproberen om te zien of het bevalt is absoluut de meest foute aanpak.

Pak even een paar seconden om dat te laten bezinken….

 • Die twee weken per jaar dat je op vakantie gaat…. is de bestemming een probeersel of staat die al een paar jaar op je bucketlijst?
 • Je huwelijk, is dat ook ‘even proberen’ of ben je die verplichting met je hele ziel en zaligheid aangegaan?
 • En hoe zit dat met vrienden en eventuele kinderen? Zijn dat ook uitprobeerseltjes?!

Bedenk dat wie kiest voor een leven als digital nomad, kiest voor een andere levensstijl. Die probeer je niet even uit, daar duik je met je hele hart, ziel en zaligheid in. Dat doe je in de wetenschap dat het niet makkelijk zal zijn, een tijdje zal duren voor alles in kannen en kruiken is en dat je naast succesmomenten, ook te maken krijgt met falen, verliezen en opgeven.

Wat is een beter advies?

Het antwoord op de vraag “Hoe ga ik mijn digital nomad lifestyle bekostigen” is vrijwel altijd gelieerd aan wat je al kunt en goed in bent, leuk vindt, nu al doet, hebt gedaan of ooit van hebt gedroomd

Die zet ik even voor je op een rijtje:

 • Wat kun je?
  Ga op zoek naar digitale mogelijkheden die aansluiten op je sterkste werkpunten. Ben je goed in schrijven, bouwen, ontwikkelen, adviseren… kom op: maak eens een lijstje! Serieus: pak even pen en papier en maak een lijstje.
 • Wat vind je leuk? 
  Mensen die werk doen dat ze leuk vinden hebben (pak ‘m beet) 500% meer kans op succes, wanneer zij zich bezig houden met iets dat ze waanzinnig leuk vinden! Des te lager het genot, des te lager de opbrengst! Streep uit het lijstje hierboven de dingen weg die je wel kunt, maar eigenlijk helemaal net zo leuk vind om stelselmatig mee bezig te zijn.
 • Hoe verdien je op dit moment de kost?
  Online kun je met van alles en nog wat geld verdienen. Je ziet misschien nog niet hoe je huidige werk kunt omzetten naar een digitaal inkomen, maar die mogelijkheden zijn er absoluut en ALTIJD. Lijstje erbij en schrijven maar.
 • Wat heb je in het verleden gedaan?
  Flink graven in het geheugen en eens op een rijtje zetten wat je in je leven allemaal al hebt gedaan om geld te verdienen. Kennis die je destijds hebt opgedaan, is wellicht wat weggezakt, maar zeker niet verloren gegaan. Doe jezelf een lol en zet het eens op dat lijstje…..
 • Wat heb je altijd al graag willen doen
  En dan heb ik het niet over schathemeltje rijk worden of in een Lamborghini rijden, maar beroepsmatig! Besluit je jouw leven helemaal om te gooien, dan is dit moment wellicht het meest ideale moment om daar een gerichte opleiding tegenaan te gooien. Serieus ! Wie de wereld over reist en overal ter wereld kan werken,  zal niet meer terug kunnen  of willen naar het leven zoals dat ooit was! Gooi er een (online) opleiding tegenaan en kies er voor om te werken aan het leven van de doom die je altijd al hebt gehad!

Het is een lang lijstje geworden!

Dat snap ik. Het is ook niet niets en de uitvoering zal absoluut best nog wel een puzzel worden. Dat mag ook best, want het uiteindelijke resultaat: reizen en de wereld ontdekken, mag er zijn, tja och?! Belangrijk is dat je voor ogen houdt dat je toekomstige inkomstenbron zeer waarschijnlijk heel nauw gerelateerd is aan wat je al kunt, waar je goed in bent, wat je leuk vindt, wat je ooit hebt gedaan of altijd al hebt willen doen.

Laat dat een mooi startpunt van je zoektocht naar een mooi en lucratief verdienmodel zijn. 

Blogs uit dezelfde categorie

Nieuwste blog

Van nieuwe naar trouwe klanten – Vijf effectieve strategieën

Wie online geld wil verdienen, heeft de keuze uit honderden methoden om dat te doen. Bij de meeste methoden...

Eerdere blogs...