zaterdag, juni 15, 2024
No menu items!

10 Type Mensen Waar Ik Tijdens Het Reizen Bij Uit De Buurt Blijf

Michel Minnebreuker
Michel Minnebreuker
Onderwijzer, copywriter, webdesigner, digital nomad, maar vooral levensgenieter!

Live and let live is mijn motto. Lekker doen waar je zin in hebt en  waar je jezelf goed bij voelt. Je zo min mogelijk aantrekken van wat anderen van je vinden, maar op hetzelfde moment wel respectvol omgaan met de mensen om je heen en onderweg. Easy!

Dat lukt me doorgaans aardig, mede omdat ik tijdens het reizen gewoon ver uit de buurt blijf bij een aantal type mensen. Ik ken mezelf en weet precies welke het ergste in me naar boven halen, dus daar blijf ik gewoon voor hun plezier en dat van mij, een heel eind bij uit de buurt. Zet je schrap, hier gaan we:

# 1 Baby’s

Baby’s probeer ik zoveel als mogelijk te ontwijken!

De meest vreselijke types die ik tijdens het reizen tegenkomen, zijn zonder enige twijfel baby’s. Ik heb er niets mee, snap er niets en blijf  zo ver mogelijk uit de buurt van alles dat ook maar ruikt naar baby. Ze schreeuwen alsof de hele vertrekhal van het vliegveld in brand staat en racen in hun uitgebouwde slaapkamer overal dwars doorheen alsof het alleenrecht mee is gebaard.

Baby’s kom je ook nooit alleen tegen! Altijd zijn er wel overbezorgde ouders in de buurt. Ouders die er overigens niet voor terugdeinzen hun baby in te zetten om voorrang te krijgen op van alles en nog wat. En wie vervolgens het lef heeft om daarover zijn of haar onvrede in woord of gezicht kenbaar te maken, kan beter even gaan zitten! Kans is groot dat je dan ten overstaan van de hele vertrekhal een lading babyshit over je heen krijgt waar de honden geen brood van lusten.

Nee, bij baby’s blijf ik liefst zo ver als menselijk mogelijk uit de buurt!

#2 – Ecotoeristen

Welkom in ons ecologisch restaurant!

Mijn hemel wat een tuig is dat zeg! Ecologisch eten, ecologisch drinken, ecologisch slapen en zelfs ecologisch poepen. Om helemaal gek van te worden. Bij alles dat ze doen, zeggen en denken, vragen ze zich af of het wel duurzaam is. En het ergste is, dat ze onder een soort van biologisch duurzame drang mij en anderen daarmee lastig blijven vallen! Ik wil het niet: ga weg!

Doe vooral waar je zin in hebt, maar stop alsjeblieft met denken dat alle niet-ecotoeristen complete no-knows zijn. We hebben erover gehoord hoor en sterker nog, houd je vast: ook wij doen ons best duurzaam te leven. Maar op onze manier en zonder dat we daar anderen mee lastig vallen.

#3 Wereldverbeteraars

Ik sla deze ronde even over….

Mensen die de last van de godganse wereld op hun schouders dragen en vinden dat ze te pas en te onpas voor alles en iedereen op de bres moeten springen. Gevaarlijke lui, geloof me!

Ze weten alles over super ingewikkelde conflicten in de wereld, schudden zonder enig probleem de meest duizelingwekkende statistieken uit hun mouw en worden pislink als ze in de gaten krijgen dat jij totaal niet  geïnteresseerd bent in wereldproblematiek jezelf liever in andere wereldse zaken verdiept (zoals reizen, relaxen, terrasje met vrienden enzo).

Nee dank u, mensen die de wereld willen verbeteren en mij tussendoor een schudgevoel proberen aan te lullen en mijn vakantiestemming willen versjaken, zijn bij mij aan het verkeerde vakantieadres.

#4 Nederlanders

Nederlanders zijn geweldig…in Nederland!!

Zit ik potverdorie op een eiland in de Indische oceaan, ruim 4000 kilometer verderop aan een kokosnoot te lurken, schrik ik me toch het apezuur bij het horen van een onbekende stem die in bekend plat-Hollands gilt: ‘Wat is het hier gezellig zeg!’

Ja, ja ik weet het: het had ook keihard iemand kunnen zijn, die ik wél ken! Dat had erger geweest, maar zeker niet het aller, aller, allerergste.

Mijn grootste nachtmerrie is namelijk de wetenschap dat dit me op elk moment van de dag, in elke door God achtergelaten uithoek van de wereld, gewoon nogmaals kan overkomen. Want Nederlanders: die vind je echt overal!

Als ik niet in Nederland ben, dan wil ik leven in een andere wereld, liefst mijn eigen kleine wereldje, maar zeker niet de Nederlandse! Ik wil helemaal geen Nederlands horen, niet-Hollands denken en me zeker niet-Hollands gedragen.

Dus, lieve, lieve, Nederlanders, blijf alsjeblieft mijn verhalen lezen of schrijf je in voor mijn nieuwsbrief, zodat jullie altijd weten waar ik uithang en jullie dus niet heen moeten!

#5 Vegetariërs

Vegetaroers
Liever niet aan dezelfde tafel….

Ja, ik weet het: je hebt medelijden met dieren en de wrede manier waarop ze worden geslacht. Respect: maar kun je alsjeblieft die verwijtende blik van je gezicht afjassen, wanneer ik nog een lekker stukje kip naar binnen werk?!

En nee, ik wil niet weten waarom jij vegetariër bent of waarom ik in hemelsnaam ook vegetariër of (nog erger!) veganist zou moeten worden. Ben je vegetariër om medische reden, shit oprecht heel vervelend voor je, maar bespaar mij de details, ik zit aan de kip!

Uitzonderingen daargelaten (want die zijn er altijd), leveren vegetariërs altijd gezeik op aan tafel! ‘Zit hier vlees in, zijn er dierlijke vetten gebruikt?’  Kom op zeg! Jij wilt toch zo nodig het platteland van Thailand ontdekken?  Nou, daar eten ze gewoon vlees en hebben ze nog nooit van vegetariërs gehoord, laat staan van veganisten!

#6 Sportfanaten

Die intense beleving! Helaas, ik heb het niet…

Weten precies door welke speler, in welk jaar en exacte minuut van de eerste of tweede helft dat doelpunt werd gemaakt én wie de assist gaf. Dreunen probleemloos rangen, standen, opstellingen en namenlijsten op van alle deelnemende clubs uit specifieke en gerelateerde competities. Nee, nee: niet alleen van het lopend seizoen: van de afgelopen vijf of zelfs 10 seizoenen.

Denken dat ze mij ook maar enigszins kunnen boeien met allerlei feitjes en weetjes en kunnen niet begrijpen dat er mensen zijn die nog nooit van ________________________ (vul een bekende sporter in) hebben gehoord.

Het meest frappante is nog wel, dat je ze uitsluitend tegenkomt op plekken waar je ze moeilijk of helemaal niet kunt ontwijken, bijvoorbeeld in het vliegtuig of tijdens excursies, bah!

#7 Overbezorgde ouders

Laat die kids toch, komt allemaal best goed!

‘Niet doen, pas op, afblijven, hier komen!’ of nog erger: ‘Is hij daar niet te jong voor?’ en ‘Nee, als ze dat doet, dan wordt ze ziek, zwak, misselijk, overspannen,  draaierig, misselijk, vervelend, opstandig enzovoorts….’  Tenenkrommend! Live and let live, weet je nog?!

Snoep valt op de grond? Oprapen en lekker happen! Stamp maar lekker door die plassen en HUP: raggen door die zandbak. Na 45 levels nog niet uitgespeeld? No problem! Vooral lekker door gamen!

Het ergste van dit soort ouders is dat ze OVERAL hun kroost scherp in de gaten houdt, behalve bij een bezoek aan het lokale eettentje dat bomvol mede-toeristen zit. Dan komt het totaal niet bij ze op om een kleurboek, spelletje of smartphone vol games voor hun kroost mee te nemen. Met een stomverbaasde, vaak krampachtige blik speuren ze het eettentje af en vragen zich daarbij hardop af waar men toch in hemelsnaam de ballenbak heeft verstopt.

Tja, die is er niet he?! Dus zitten jullie daar dan! Een beetje andere toeristen op te schepen met klierende, jankende en rennende jong. Niemand die er iets van zegt, want ja, wij snappen het heus wel: met kinderen op vakantie is nou eenmaal héééél zwaar.

#8 Swaggots

Yo Bro!

Luisteren de Godsganse dag naar rapmuziek en smoken weed alsof hun laatste 24 uur is aangebroken. Spreken uitsluitend slang en kunnen daarom alleen communiceren met eigen homies. De rest van de wereld begrijpt namelijk niets van al dat gebrabbel, iets dat swaggots overigens totaal niet kan fucken.

Ze begroeten me met ‘Yo man’ of ‘Hey bro’ en als ze me een hand geven maken ze allerlei gekke en ingewikkelde bewegingen. Verwachten daarbij dat ik probleemloos kan feelen welk van de meer dan 100 handshakes er precies van me verwacht wordt.

Zijn onvoorspelbaar als het weer en meestal voor geen meter in staat hun gedrag kritisch te beoordelen. Vinden dat alles wat ze doen ook helemaal cool is en hebben schijt aan de wereld. Nou, geweldig hoor, die subcultuur: blijf jij daar, blijf ik er weg, Yo!

#9 Pessimisten

Geloof me….ergens schijnt de zon!!

Behandelen het leven als één grote pisbak. Zijn vaak super gefrustreerd om hun eigen onkunde, falen en slechte eigenschappen. Hebben er totaal geen probleem mee over alles en iedereen heen te zeiken, aangezien het altijd hullie schuld is.

Meest herkenbare eigenschap is dat ze bij de eerste beste tegenslag direct het bijltje erbij neer gooien. Vinden dat de hele wereld tegen ze is en begrijpen er geen hol van waarom dat inderdaad het geval is.

Nee, brrr. pessimisten moet ik niks van hebben.

Wat mij betreft is er altijd licht aan het eind van de tunnel, komen we er altijd wel uit en is er voor elk probleem wel een oplossing te vinden.

#10 Zelfbenoemde psychologen

Dus je denkt dat je me kent….. ha!

Mensen die denken dat ze precies weten hoe ik of jij in elkaar zit! Engelsen en Fransen zijn de ergste! No madam, no monsieur, daar gaat  echt wat meer tijd in zitten dan die tweeënhalve uur die we naast elkaar in het vliegtuig hebben doorgebracht!

Vertel me alsjeblieft niet hoe ik me voel of hoe ik ergens over denk, maar ask het me! Je suis Dutch, dus je zult absoluut een heel helder en uitgebreid antwoord krijgen.

Je kunt jezelf beter bezighouden met de vraag of je überhaupt wel wilt weten hoe ik in elkaar zit. Spoiler alert:  Ik ben zo iemand die alles wel best vind, zolang je niet probeert jouw mening, overtuiging, stemming, voedsel, drank, woorden, ideeën of wat dan ook aan me op te dringen.

Vertel me dus alsjeblieft niet hoe ik in elkaar zit, want ik ben juist zo lekker bezig dat helemaal zelf uit te vogelen!

Blogs uit dezelfde categorie

Nieuwste blog

Van nieuwe naar trouwe klanten – Vijf effectieve strategieën

Wie online geld wil verdienen, heeft de keuze uit honderden methoden om dat te doen. Bij de meeste methoden...

Eerdere blogs...