Michel Minnebreuker

In Nederland leraar basisonderwijs, maar sinds 2006 digital nomad, webdesigner, affiliate marketeer en tekstschrijver. Na mijn vertrek uit Nederland heb ik met name in een aantal Aziatische landen gewoond, waaronder de Malediven, Sri Lanka, Bangladesh en Cambodja.  Ik houd me bezig met dingen die ik leuk vind, waar ik goed in ben en plezier aan beleef. Ik mag reizen, nieuwe dingen ontdekken, gave mensen ontmoeten en kom daarbij steeds opnieuw in leuke, gekke, fascinerende of bijzondere situaties.

 

Dat is echter niet altijd zo geweest…..
En daar zul je me nooit over horen.

 

Het leven komt nu eenmaal met pieken en dalen en beide zijn even waardevol. Aan het verleden kan niets meer worden veranderd en de toekomst is vandaag.  Dat uitgangspunt loopt ook als een rode draad door mijn leven: ik probeer de vruchten van elke dag te plukken en geniet van wie en wat ik om me heen zie.

 

Mies in vijf woorden

 

 • Einzelgänger
  Behoefte aan anderen, maar kan mezelf ook prima alleen vermaken.
 • Pragmatisch
  Als iets niet werkt, stop ik ermee en probeer ik wat anders.
 • No-nonsense
  Geen drama, geen onzin, geen gedoe
 • Respectvol
  Altijd, overal en naar iedereen, punt!
 • Avonturier
  Maar wel met behoud van lijf, lief en zaligheid.

 

Slechte eigenschappen

 

 • Stronteigenwijs
  Het komt slechts sporadisch voor, maar áls de hakken in het zand gaan, komen ze er ook niet meer uit.
 • Ongeïnteresseerd
  Informatie die ik niet kan gebruiken en waarin ik geen interesse heb, neem ik niet in me op. Dat laat ik ook gelijk weten en dat wordt niet altijd op prijs gesteld.
 • Geld moet rollen
  Ik had rijk kunnen zijn, maar ben het niet. Money is paper neem ik veel te letterlijk.

 

Betere eigenschappen

 

 • Empathisch
  Begaan met anderen, kan goed tussen de regels luisteren, zonder andermans probleem tot het mijne te maken.
 • Oprecht
  Ik zeg het gewoon maar, want dan weten we  wat we aan elkaar hebben.
 • Zelfredzaam
  Overal is een oplossing voor en het eind van de wereld is nog lang niet zicht.

 

En tot slot…

 

 • Wat ik niet snap…
  Wat mensen zo leuk vinden aan ‘Boer zoekt vrouw‘ …
 • Wat ik niet doe
  Drugs, vechten, bungee-jumpen en stomdronken op bed vallen om vervolgens een uur lang kotsend boven de toiletpot te hangen.
 • Waar ik me aan stoor
  Straatmuziek, huilende babies en mensen die chronisch klagen.
 • Waar ik happy van word
  Onverwachte ontmoetingen en ervaringen, chocola, koffie, seks, Domino’s pizza en gefaseerd wakker worden.
 • Wat raakt me in de ziel
  Armoede, wanhopige mensen Spaanstalige muziek, en gehackte websites.

 

That’s it?

Nee, hier staat nog wat over waar ik me zoal mee bezig houd en hier kun je lezen hoe mijn leventje zich heeft ontwikkeld. Wil je nog meer weten, dan kun je natuurlijk altijd even contact met me opnemen.

 

Michel Minnebreuker