donderdag, juni 20, 2024
No menu items!

Dit Moét Je Gezien of Gedaan Hebben in Sri Lanka!

Michel Minnebreuker
Michel Minnebreuker
Onderwijzer, copywriter, webdesigner, digital nomad, maar vooral levensgenieter!

In Sri Lanka is zoveel te zien en doen, dat het lastig is om hoogtepunten uit te kiezen. Er is voor iedereen wat te doen: van een relaxte strandvakantie in bijvoorbeeld Unawatuna tot actieve surfvakantie aan de oostkust van Sri Lanka.

Ondanks dat het lastig is een selectie te maken, zijn er toch er enkele trekpleisters te benoemen die kenmerkend zijn voor de diversiteit en schoonheid van Sri Lanka. Deze locaties worden jaarlijks door duizenden toeristen bezocht -zo ook ondergetekende- en zijn absoluut een bezoek waard!

Sigriya (sie gi ri ja)

Sigiriya
Een flinke klim, maar een prachtig uitzicht!

Ooit bevond zich op deze 200 meter hoge rots een heus kasteel in de vorm van een leeuw. Koning Kasyapa liet het kasteel in de 5e eeuw bouwen als centraal punt van de nieuw te bouwen hoofdstad. Na zijn dood werd het kasteel gebruikt als klooster en tegenwoordig is het één van Sri Lanka’s meest bezochte toeristische locaties.

Het duurt even voor je boven bent, maar klimmen via de smalle en soms steile trappen, kom je van alles tegen: monniken, verkopers, vermoeide mede-toeristen.  Afhankelijk van de tijd van het jaar, kan het behoorlijk koud zijn, dus pas je kleding aan.

Adams Peak

Adams Peak
Nog een rots, maar dan wel een heilige!

De kortste route naar de top van deze ruim 2200 meter hoge heilige berg telt maar liefst 6443 treden en elke Sri Lankaan wordt geacht deze tocht minstens eenmaal in zijn leven te hebben gemaakt.  Voor zowel moslims, christenen als boeddhisten is de berg namelijk een heilige plek. Naar verluid zou Adam (of een religieuze variant) zijn eerste stappen op aarde hebben gezet op deze berg.

Vertrek wel vroeg in de nacht (rond 02:00u) om op tijd de top te bereiken en te kunnen genieten van een overweldigende zonsopkomst.

Galle & Unawatuna

Galle Fort
Galle Fort: een stukje Nederland in Sri Lanka

Pak de trein van Colombo naar Galle (3 uur reistijd) en ervaar een vleugje Hollandse invloed in Sri Lanka door een bezoek te brengen aan Galle Fort.  Reis daarna door de populaire badplaats Unawatuna (reistijd 20 minuten). Geniet van de prachtige omgeving, neem een verfrissende duik in zee en sluit de dag af met dansen en drinken op het strand.

Bezoek de treinbrug bij Ella

Ella trein brug
Pas op voor trein bij het nemen van je selfies op de brug!!

Tussen de treinstations van Ella en Demodara vind je een van de meest indrukwekkende treinbruggen van Sri lanka. De Nine Arches Bridge biedt vanuit elk oogpunt een fantastisch uitzicht en een ritje over de brug, met een adembenemend uitzicht, zal je never nooit meer vergeten!

Geniet van Flora & Fauna

wildlife Sri Lanka
Olifanten, apen, beren, luipaarden en heel veel pauwen!

De stevig verpauperde dierentuin van Colombo kun je gerust overslaan. Je kostbare tijd is beter besteed door bijvoorbeeld  walvissen te spotten in Mirissa of het Yala National Park te bezoeken. Een absolute aanrader is een treinreis door Sri lanka te maken. Je krijgt dan een uitstekende indruk van het prachtige en afwisselden landschap dat Sri Lanka te bieden heeft.

Colombo

Colombo Sri Lanka
Veel toeristen vermijden onterecht de hoofdstad Colombo

In tegenstelling tot veel andere landen, is de hoofdstad van Sri Lanka absoluut niet gericht op het toerisme. Neemt niet weg dat de stad een bepaald charisma heeft. Neem bijvoorbeeld Colombo Fort, waar de locals graag een wandeling langs de kustlijn maken of het strand bij Mount Lavinia, waar toeristen en locals gezamenlijk een frisse duik nemen. Of bezoek de markt bij Fort Station en tik wat aantrekkelijk geprijsde kleding op de kop!

Zoals gezegd, maakt het eigenlijk niet uit waar je in Sri Linka verblijft: er is altijd wel een bijzondere locatie in de buurt. En heb je even geen zin om er op uit te trekken, dan biedt een blik uit je slaapkamerraam vaak al een imposant uitzicht.

Blogs uit dezelfde categorie

Nieuwste blog

Van nieuwe naar trouwe klanten – Vijf effectieve strategieën

Wie online geld wil verdienen, heeft de keuze uit honderden methoden om dat te doen. Bij de meeste methoden...

Eerdere blogs...