zondag, juni 16, 2024
No menu items!

Is Het Echt Mogelijk Om GRATIS De Wereld Rond Te Reizen?

Michel Minnebreuker
Michel Minnebreuker
Onderwijzer, copywriter, webdesigner, digital nomad, maar vooral levensgenieter!

Wat denk je zelf?

Een van de belangrijkste levenslessen die we soms heel graag willen vergeten is dat ‘Wanneer iets te mooi lijkt om waar te zijn, het doorgaans ook niet waar is“. Dat gaat zeker op, wanneer het aankomt op “gratis de wereld rond‘.

Gratis reizen bestaat niet!

En iedereen die verkondigt dat het wel kan, liegt….ehm, nou ja…. behalve Nathalie Wood dan. Zij reist via de website van MissTravel de wereld rond en krijgt alle kosten vergoed van de rijke mannen die ze verwent.

Hmmm….moet je maar willen……  en zuurzak die ik er ben: iemand betaalt!

Enfin, dat was de uitzondering

De rest van ons gewone gepeupel, zal toch echt kosten moeten maken om een levensdroom in vervullen te laten gaan. En om dat gelijk wat kracht bij te zetten, even een kort lijstje van zaken die toch echt betaald moeten worden.

  • Een paspoort (geen enkele gemeente geeft die gratis weg)
  • Inentingen (ok, niet altijd en overal)
  • Verzekeringen (niet onbelangrijk)
  • Visumkosten (geen ontkomen aan)

En dat zijn slechts een paar voorbeelden van kosten die iedereen die op reis maakt en zal moeten maken.

Droombrekers

Een korte zoektocht op het internet levert al snel een aantal prachtige verhalen op van mensen die een manier hebben gevonden om met heel weinig geld de wereld rond te reizen.

Kortom: gratis reizen bestaat niet! De mensen uit de verhalen hebben gewoon een slimme, manier gevonden om op een heel klein budget te reizen.

Gratis bekt zo lekker!

Mensen zijn dol op alles dat GRATIS is!. Het idee om met geen enkele cent op zak toch alle wonderen van de wereld te kunnen ontdekken, is natuurlijk een prachtige droom.

Het woord GRATIS is een van de meest waardevolle click-bait termen die er bestaan. Mensen klikken zich zuur op alles waar GRATIS in voorkomt. Blogs moeten gelezen worden en kranten vechten elkaar het internet af voor een nieuwe abonnee.

Je kunt het ze niet kwalijk nemen,zo af en toe een droom van velen in stand te willen houden door VOOR WEINIG GELD te vervangen met het woordje GRATIS

FEIT OF FABEL?

Daar is geen twijfel over mogelijk: de wereld rondreizen zonder en cent op zak of een euro uit te geven, is onmogelijk. Lees dergelijke artikelen met argwaan en bedenk dat er altijd essentiële kosten gemaakt moeten worden.

Blogs uit dezelfde categorie

Nieuwste blog

Van nieuwe naar trouwe klanten – Vijf effectieve strategieën

Wie online geld wil verdienen, heeft de keuze uit honderden methoden om dat te doen. Bij de meeste methoden...

Eerdere blogs...