zondag, juni 16, 2024
No menu items!

Ik ben niet GEK, ik ben een VLIEGTUIG!

Michel Minnebreuker
Michel Minnebreuker
Onderwijzer, copywriter, webdesigner, digital nomad, maar vooral levensgenieter!

Ze worden massaal gedeeld, geliked en getweet: INSPIRERENDE QUOTES. Uitspraken van bekende of minder bekende mensen uit het heden of verleden. We vinden ze geweldig, simpelweg omdat er vaak geen stok tussen te krijgen is.

We hebben allemaal zo af en toe een zetje in de rug nodig, een schouderklopje of een vermanende vinger. Krijgen we die niet van mensen om ons heen, dan kunnen we altijd nog terecht bij de duizenden inspirerende quotes om ons weer op het juiste pad te krijgen.

Werken ze ook?

Voor mij? Absoluut! En ik trek er ook graag een kwartiertje voor uit. Soms om mijzelf een flinke opdonder te verkopen en soms om gewoon eens  een vette veer in de eigen kont te steken.

Na het lezen van wat goed geplaatste quotes, vind ik mezelf hoe dan ook óf met beide benen op de grond óf juist met mijn hoofd in de wolken. Hieronder een verzameling van mijn meest favoriete opzwepers.

De meeste dromen zijn bedrog….maar niet allemaal!


Kinderen voor kinderen: het liedje  ‘Op een onbewoond eiland’, ergens in de jaren ’80. De tekst verwoordde mijn droom tot in de perfectie. Ik was 10, 11 of 12 en wist het zeker: ooit zal ik op zo’n soort eiland wonen!

25 jaar later: Gedaan en ervan genoten. Lees hier hoe dat zo is gekomen

Ben je op zoek, of ben je productief bezig?

In 2006 schreef ik één van de eerste Nederlandstalige handleidingen voor het werken met het Joomla CMS. Niet eens omdat ik dacht dat daarmee iets te verdienen was, maar omdat mijn klanten er om vroegen.

Ruim tien jaar later is de handleiding meer dan 6000 keer verkocht  en met de opbrengst heb ik letterlijk een aantal dromen kunnen verwezenlijken.

Marketing is zo enorm simpel

Even een helpende hand bieden is waarschijnlijk het beste voorbeeld dat ik kan bedenken. Wat jou vaak een minuutje van je tijd kost, scheelt anderen soms uren prutsen.

Het levert op de korte termijn misschien niets op, maar je zult er op de lange termijn absoluut de vruchten van plukken.

Zelfs hele kleine dingen, kunnen een wereld van verschil maken

Kleine inspanningen kunnen grote voordelen opleveren. Een goedemorgen, een bedankje, een bosje bloemen. Een extraatje voor je klanten of gewoon voor jezelf!

Groot begint bijna altijd klein en dat is mooi, want kleine acties zijn meestal eenvoudig uit te voeren, kosten weinig tijd en het kost vaak niets of hooguit een kleine drol.

Wacht niet tot iemand anders doet, wat jij allang hebt bedacht!

Een goed idee dient zich dagelijks aan. Geweldige ideeën komen slechts eens in de zoveel tijd langs. Gebruik ze, schuif alles aan de kant (letterlijk) en ga ermee aan de slag.

Serieus: voor je het weet zie je de verwezenlijking van JOUW prachtige hersenspinsels als eerst bij de buurman.

Wat je ook doet, zorg dat het hoe dan ook jouw moeite waard is


Tien uur per dag keihard voor je baas werken? PRACHTIG! Lekker vanuit je strandstoel werken en tussendoor de wereld afstruinen? FANTASTISCH!

Wat je ook doet: zorg dat je er volop van geniet! Je leeft maar één keer en als je het goed aanpakt, is dat méér dan voldoende.

Starten moeilijk? Probeer maar eens ergens mee te STOPPEN!


Levert je website niks (meer) op? Zuigt je baan dag in, dag uit alle energie uit je lijf? STOP ER MEE! Zoek alternatieven. Die zijn er. Echt waar!

OOK VOOR JOU!

Jij bent de piloot.. ga erop uit, vind de beste landingsbanen en blijf vliegen!


Diep van binnen weet je precies wat je wilt, wat je nodig hebt en waar je hart naar verlangt. Is het nog niet in je bezit en ook niet in het vooruitzicht: GO and GET IT! 

Als het nog steeds niet jouw richting op is gekomen, wordt het tijd om het zelf te gaan halen.

I’m not crazy, I’m an airplane!

Je bent niet gek, maar een vliegtuig
Je bent niet gek, je bent een vliegtuig!

Sterk en soepel, bepakt met alle nodige voorraden, een vliegplan, een handjevol betrouwbare mensen om je heen, voldoende ruimte om je vrij te kunnen bewegen.

The sky is the limit, je bent lekker in beweging, ziet mooie dingen, ontmoet nieuwe mensen. Fantastische ervaringen dienen zich aan, je leert jezelf (en de wereld om je heen) nog beter kennen.

Wie zijn of haar dromen nastreeft, is niet gek, maar is gewoon een vliegtuig!

Prettige vlucht!
Michel Minnebreuker

Blogs uit dezelfde categorie

Nieuwste blog

Van nieuwe naar trouwe klanten – Vijf effectieve strategieën

Wie online geld wil verdienen, heeft de keuze uit honderden methoden om dat te doen. Bij de meeste methoden...

Eerdere blogs...