zondag, juni 16, 2024
No menu items!

Dit Moét Je Gezien Of Gedaan Hebben in Cambodja

Michel Minnebreuker
Michel Minnebreuker
Onderwijzer, copywriter, webdesigner, digital nomad, maar vooral levensgenieter!

Ankor Wat

De tempels van Ankor wat zijn de grootste trekpleister van Cambodja. Miljoenen toeristen bezoeken jaarlijks dit gigantische complex. Je hebt meerdere dagen nodig om echt alles te bekijken en het is er echt altijd druk. De tempels zijn indrukwekkend en de omgeving is werkelijk adembenemend. Om toegang te krijgen, heb je een pas nodig die geldig is voor 1, 3 of 7 dagen. Overnachten kun je in het op 10 kilometer nabijgelegen Siem Reap.

Feesten in Seam Reap

Seam Reap en de nabijgelegen tempels van Ankor wat, worden jaarlijks door miljoenen toeristen bezocht. In Seam Reap is hierdoor een waar mekka ontstaan voor de backpacker. Met meer dan 150 hotels, guesthouses en hostels, 80 bars en ontelbare kleine eettentjes kun je hier de hele week feesten en genieten. Voor de avontuurlijke backpacker is een bezoek aan Cambodja niet compleet zonder een stapavond in het bruisend uitgaansleven van Siem Reap.

The Killing Fields

Onder Pol Pot ging Cambodja tussen 1975 en 1979 gebukt onder een waar schrikbewind. Onderwijs was verboden en intellectuelen en tegenstanders van het regime werden zonder pardon vermoord. Meer dan 3 miljoen Cambodjanen zijn op gruwelijke wijze aan hun eind gekomen. Zij verdwenen in een van de ruim 140 massagraven door het land heen, The Killing Fields. Het massagraf bij het plaatsje Choeun Ek is een van de meest bekende en een bezoek aan het museum is indrukwekkend.

S-21 -Tuol Sleng Genocide Museum

De Chao Ponhea Yat High School werd tijdens het regime van de Rode Khmer gebruikt als detentiecentrum waar Cambodjanen werden ondervraagd, gemarteld en uiteindelijk afgevoerd naar een van de nabijgelegen Killing Fields. Het regime gaf de school de naam Security Prison 21 en in vier jaar tijd werden hier tussen de 17000 en 20000 mensen op gruwelijke wijze gemarteld en vermoord.

De stranden van Sihanoukville

Het Tenerife van Cambodja. Prachige stranden, omgeven door een even indrukwekkende natuur en de mogelijkheid om per boot naar een nabijgelegen eiland te varen. Net als Siem Reap, is ook Sihanoukville uitgegroeid tot een trekpleister van backpackers en budgettoeristen. Mensen die wat meer te besteden hebben, komen in Sihanoukville echter ook prima aan hun trekken. Ook de lokale bevolking trekt in het weekend graag richting dit kleine havenplaatsje om even lekker bij te komen en zich te laten gaan in het levendige uitgaansleven van Sihanoukville. Er zijn tientallen hotels, guesthouses en hostels te vinden waar je voor een paar euro een prima bed kunt vinden.

Khmer New Year vieren

Ben ben je van plan om Cambodja in april te bezoeken,doe dit dan bij voorkeur tijdens het Khmer Nieuwjaar.  Een absoluut gave periode van 3 dagen waarin de locals zich helemaal laten gaan. Het is wat drukker, prijzen zijn wat hoger, maar daar staat tegenover dat je drie waanzinnig leuke dagen gaat meemaken.

Blogs uit dezelfde categorie

Nieuwste blog

Van nieuwe naar trouwe klanten – Vijf effectieve strategieën

Wie online geld wil verdienen, heeft de keuze uit honderden methoden om dat te doen. Bij de meeste methoden...

Eerdere blogs...