zondag, juni 16, 2024
No menu items!

Hoeveel kan ik verdienen met AdSense op mijn website of blog?

Michel Minnebreuker
Michel Minnebreuker
Onderwijzer, copywriter, webdesigner, digital nomad, maar vooral levensgenieter!

Een mooie manier om extra inkomsten te verdienen met je website of blog, is door deze van allerlei advertenties te voorzien. De meest bekende advertenties zijn wel die van Google AdSense. Het advertentieprogramma van Google AdSense staat open voor iedereen die een website heeft en kent eigenlijk geen specifieke eisen. Er zijn alleen een aantal voorwaarden waaraan voldaan moet worden. 

En dus plakken veel startende reisbloggers en digital nomads hun blog vol met AdSense Advertenties. Baat het niet, dan schaadt het immers ook niet…. of toch wel?

Wat bepaalt hoeveel je kunt verdienen met AdSense?

Tot voor kort was het antwoord op die vraag maar op één manier te vinden: uitproberen. Dat is ook best logisch, want inkomsten worden bepaald aan de hand van verschillende factoren, zoals:

  • Het soort website of blog waarop de advertenties staan
    Advertenties voor verzekeringen of leningen leveren bijvoorbeeld meer inkomsten op dan advertenties voor bijvoorbeeld tijdschriften of toiletbenodigdheden.
  • Het aantal bezoekers
    Des te meer bezoekers je website heeft des te hoger de waarde die aan je website wordt toegekend en des te meer adverteerders moeten betalen om hun AdSense advertenties op jouw website te laten tonen.
  • De waarde van de informatie
    Ben je een autoriteit op je gebied? Bied je op jouw website absoluut unieke en vernieuwende artikelen aan? Heb jij kennis over zeer specifieke zaken waar weinig anderen verstand van hebben, dan is dit waardevolle content en leveren advertenties meer op.

Er zijn meer factoren die bepalend zijn, maar met deze drie punten in gedachten, kunnen we al een redelijk goed antwoord geven op de vraag hoeveel AdSense nu eigenlijk oplevert.

Hoeveel kun je verdienen met AdSense?

Laten we bij het begin beginnen: een startende website zal weinig inkomsten weten te generen met AdSense. Immers, wie net begint heeft nog weinig content en ook weinig bezoekers. Met twee klikken per dag op een advertentie waar Google totaal nog geen waarde aan heeft toegekend (wat gemiddeld 0,01 cent oplevert) schiet natuurlijk niet op.

Maar stel dat je een website hebt die al wat jaartjes draait? 

Ook dan is het nog maar de vraag of het interessant is om daar AdSense advertenties op te plaatsen. Je website zal dan in ieder geval veel goede content moeten hebben en redelijk wat bezoekers. Een website met veel content en een hoog bezoekersaantal in een leuke niche, kan interessant worden!

Google vertelt sinds kort hoeveel je jaarlijks kunt verdienen

Tot voor kort was het dus een kwestie van AdSense advertentie plaatsen om te zien wat het oplevert. Sinds kort heeft Google echter een handige tool op de AdSense website staan, waar je heel snel een indicatie kunt krijgen van het bedrag dat je bij benadering en op jaarbasis kunt verdienen.

De tool is simpel te gebruiken: Kies een regio, selecteer een categorie (Niche) en selecteer het aantal maandelijkse pageviews van de afgelopen volle maand. De tool vertelt je vervolgens hoeveel je met jouw website op jaarbasis kan verdienen. Wie een goed reisblog heeft, met minstens  50.000 pageviews per maand kan daarmee op jaarbasis zo’n slordige 5500 dollar verdienen, wat neerkomt op ongeveer € 458,- per maand.

Geen verkeerd bedrag natuurlijk!

mits je website of reisblog minstens 50.000 pageviews heeft.

De Google tool begint niet voor niets met zo’n relatief hoog aantal pageviews. Kleine websites leveren nauwelijks iets op: niet voor Google en ook niet voor jou. Google AdSense op je website plaatsen wordt pas de moeite waard wanneer je echt een kast van een website hebt en heel veel bezoekers en pageviews.

Website kopen: Heb je jouw zinnen gezet op AdSense en wil je geld verdienen met het Google Advertentieprogramma? Beschik je daarnaast over een redelijk budget om te investeren? Dan kan het interessant zijn om te overwegen bestaande websites met veel content en pageviews over te nemen. Niet bij mij aankloppen, want ik heb niets op de plank liggen, maar kijk eens op sitedeals.nl waar regelmatig forse website worden verkocht tegen aantrekkelijke prijzen..

Blogs uit dezelfde categorie

Nieuwste blog

Van nieuwe naar trouwe klanten – Vijf effectieve strategieën

Wie online geld wil verdienen, heeft de keuze uit honderden methoden om dat te doen. Bij de meeste methoden...

Eerdere blogs...