zondag, juni 16, 2024
No menu items!

34 Feiten & Mythes Over Goedkope Vliegtickets

Michel Minnebreuker
Michel Minnebreuker
Onderwijzer, copywriter, webdesigner, digital nomad, maar vooral levensgenieter!

Tips over het zoeken, vinden en boeken van voordelige vliegtickets kun je doorgaans onderbrengen in drie verschillende categorieën: feiten, handigheidjes en broodjeaapverhalen. Iedereen reist anders, met een andere bestemming, vanuit andere delen van de wereld en met andere bedoelingen en dus zijn ervaringen en interpretaties ook steeds weer anders.

Als digital nomad ben ik bijvoorbeeld enorm flexibel in mijn tijd en dat zorgt ervoor dat ik flink kan besparen op kosten voor vliegtickets. Mensen die hun vakantie in juli of augustus moéten nemen, mensen die reizen met kinderen of mensen die zakelijk reizen, zullen minder in staat zijn te profiteren van allerlei handigheidjes en voordeeltjes.

In dit artikel vind je handige tips, worden fabels ontkracht en feiten bevestigd. Doe er je voordeel mee en mocht je zelf een handige tip hebben, laat het me weten!

#1 – Last-Minute Vakanties Bestaan Niet Meer

Vandaag boeken en morgen vertrekken tegen de helft of soms wel driekwart van de normale prijs van een vliegticket. Ooit bestond het, maar tegenwoordig is de term last-minute gedegradeerd tot synoniem voor ‘voordelig ticket’, ‘aanbieding’ of (waarom ook niet) ‘lokkertje’ of ’teaser’.

#2 – ‘De Goedkoopste’ bestaat niet

Er is geen enkel website aan te wijzen die per definitie de voordeligste tickets weet op te sporen. Simpelweg, omdat niet één website in de wereld beschikt over alle data van alle vliegmaatschappijen.

Zo zijn er bijvoorbeeld ticketwebsites die prijzen van prijsvechters als AirAsia of Ryanair niet meenemen, omdat zij daar geen contract mee hebben afgesloten of vrijwel niets aan kunnen verdienen. Zij zullen dus op bepaalde vliegroutes niet de voordeligste tickets weergeven, terwijl op andere routes dit wel het geval kan zijn. Vergelijk dus altijd meerdere websites.

#3 – Negeer reisblogs over goedkope vliegtickets

Behalve die van Jelmer de Boer, want die weet wel waar ‘ie het over heeft. De meeste andere bloggers gooien hun website vol met banners en advertorials en schrijven zich vervolgens helemaal zuur aan goed gecamoufleerd nepnieuws over zoeksites, boekingssites, must-have reisbenodigdheden en rete-leuke reisgadgets om op die manier wat commissie bij elkaar te sprokkelen.

Ok, ok….de foto’s zijn geweldig en de mensen achter de website waarschijnlijk ook. Veel van hebben hebben de nodige ervaring en kennis in huis, maar gebruiken die op een andere manier. Ieder z’n ding, maar in de praktijk blijkt dat informatie op ‘reisblogs als verdienmodel’ meestal niet compleet en soms zelfs onwaar of misleidend is.

Doet Reistijger daar niet aan mee?
Nee, op reistijger.com vind je geen storende banners en advertorials en is gekozen voor een ander verdienmodel. Veel leuker voor jou en voor mij!

#4 Aanbiedingen zijn (meestal) echt aanbiedingen!

Ja, vreemd genoeg klopt het vaak dat aanbiedingen voor vliegtickets ook daadwerkelijk aanbiedingen zijn. Bijvoorbeeld omdat een reisagent stoelen in bulk heeft gekocht en nog te weinig heeft verkocht. Of omdat de luchtvaartmaatschappij een jaarlijks terugkerende actieperiode heeft, zoals de KLM Werelddeal Weken.

Woorden van waarschuwing!
#1 – Websites die aangeven 24 uur per dag het internet af te sporen naar aanbiedingen doen dat volledig automatisch en daarbij trekken ze data uit allerlei zoekmachines. Gebruik ze gerust, maar dezelfde tarieven zijn dus ook te vinden via bijvoorbeeld zoeksites als Skyscanner of Momondo. Bepaar jezelf tijd en irritatie en begin je zoektocht op de bekende zoeksites.

#2 – Blogs en websites die zichtbaar overdreven smijten met aanbiedingen, sla je het best helemaal over. Grote kans (99,99% ofzo) dat je via dergelijke websites gewoon op de bekende zoek- en boeksites terechtkomt, waar van de prachtige aanbieding opeens niet meer over is gebleven. Dus nogmaals: bespaar jezelf tijd en irritatie!

KLM Wereld Deal Weken
Twee keer per jaar biedt de KLM de Werelddeal Weken aan.

#5 – Gebruik loyaliteitsprogramma’s

Reis je veel, dan ben je wellicht al bekend met de voordelen. Maar ook wanneer je niet regelmatig vliegt, is het de moeite waard om je voor loyaliteitsprogramma’s aan te melden. Je bespaart dan waarschijnlijk niet op je tickets, maar hebt wel kans op andere voordelen!

Vliegmaatschappijen geven in sommige gevallen voorrang aan deelnemers van loyaliteitsprogramma’s. Zo heb je een verhoogde kans op bijvoorbeeld een upgrade en bij overboeking voorrang op reizigers die zich niet hebben geregistreerd voor het loyaliteitsprogramma. Inschrijven kost je niets, dus kwaad kan het nooit!

#6 – Een prijsalert is slim!

Zeker wanneer je de mogelijkheid hebt ver vooruit te boeken, is het superhandig om op verschillende websites een prijsalert in te stellen. Nadeel is helaas wel dat je vaak nadat je de reis allang hebt gemaakt, nog steeds alerts, nieuwsbrieven en andere mailings krijgt.

Wees dus slim en maak wel even een apart e-mailadres aan dat je alleen gebruikt voor prijsalerts, aanbiedingen en nieuwsbrieven.

#7 – Ontvang nieuwsbrieven

Je blijft dan namelijk op de hoogte van speciale acties en aanbiedingen. Veel maatschappijen, waaronder ook de KLM, hebben jaarlijks terugkerende kortingsweken waarin prijzen tegen behoorlijke kortingen de deur uitgaan. Zoals gezegd: wel even een apart e-mailadres aanmaken, want ticketwebsites willen nog wel eens overdrijven in het versturen van allerlei mailings.

Extra tip: schrijf je met name in op individuele nieuwsbrieven van vliegmaatschappijen. Je zit dan dichter bij het vuur, bent eerder op de hoogte en hebt dus een verhoogde kans gebruik te kunnen maken van kortlopende acties.

#8 – Twee enkeltjes i.p.v een retourvlucht

De tijd waarin een retourvlucht per definitie goedkoper was dan het kopen van twee enkeltjes is definitief voorbij. In de praktijk is het vaak heel goed mogelijk om met twee enkeltjes voordeliger uit te zijn, dan wanneer je een retourticket aanschaft. Hierbij helpt het (of beter gezegd: is een voorwaarde) wanneer je flexibel bent met data en tijden.

Als digital nomad verblijf ik vaak langer in een bepaald land en reis ik heel vaak op enkele reistickets. Maak ik kortere trips en heb ik het liefst een voordelig retourticket, dan pluis is toch altijd als eerst uit wat de prijzen voor een enkele reis zijn.

#9 – Bekijk alternatieve routes

Van Amsterdam naar Ankara en vervolgens via Doha naar Colombo. Het kostte me 280 euro, terwijl het goedkoopste ticket naar Colombo me 650 euro zou hebben gekost. Het loont echt om op zoek te gaan naar alternatieve routes om je eindbestemming te bereiken. Ja, ok, je zult moeten overstappen en dus langer onderweg zijn. Overstappen betekent vaak wachten en de een heeft daar wat minder moeite mee dan de ander.

Voor een paar tientjes is het overstappen of de langere wachttijden niet de moeite waard, maar voor een verschil van 370 euro, blijf ik met alle liefde een paar uur langer op een vliegveld hangen. wat jij?!

#10 De beste tijd om te boeken

Ondanks dat de meeste websites hier allerlei toverformules voor hebben bedacht, is hier simpelweg geen een eenduidend antwoord op te geven. Het hangt namelijk helemaal af van je bestemming, de periode waarin je boekt en reist en wat de rest van Nederland doet in dezelfde periode. Ook andere factoren zoals de prijs van olie, luchthavenbelastingen en calamiteiten kunnen tot plotselinge prijswijzigingen leiden.

Fabels en feiten
Over de prijzen van vliegtickets doen verschillende verhalen de rondte. Of dergelijke verhalen feiten of fabels zijn, kan pas worden vastgesteld nadat er degelijk onderzoek is gedaan. Dat gebeurt regelmatig en daar komen soms verrassende gegevens naar voren.

#11 Is boeken op vrijdag echt het duurst?

Uit onderzoek door Expedia en ARC blijkt dat prijzen voor vliegtickets aan het begin van de week lager zijn en met name op vrijdag gemiddeld 13% duurder zijn. Boeken op zondag levert gemiddeld genomen de voordeligste ticketprijzen op,  Een verklaring hiervoor is dat zakenreizigers hun tickets doorgaans tijdens kantooruren boeken, terwijl vakantiegangers vaak in het weekend naar voordelige tickets.

Zakenreizigers kijken minder naar prijzen en dus is het best logisch dat tickets op weekdagen wat hoger zijn, dan gedurende het weekend. Wanneer zakenreizigers plotseling massaal hun tickets in het weekend zouden gaan boeken, dan zal het niet lang duren voordat ticketprijzen op zaterdag en zondag omhoog gaan.

#12 Is boeken op dinsdag echt voordeliger?

Nee! Dit was lang geleden wel het geval, maar tegenwoordig niet meer. Wel blijkt uit onderzoek dat op dinsdag en woensdag ticketprijzen wat lager zijn dan op maandag en donderdag, al is het verschil minimaal.

Het verhaal dat op dinsdag de tickets goedkoper zou zijn, komt voort uit de periode waarin salesmanagers de mogelijkheid hadden om handmatig overtallige tickets van de hand te doen. Op maandag worden vaak zakenreizen geboekt en dus werd gewacht tot de dinsdag om tickets in de uitverkoop te doen. Het prijssysteem is echter volautomatisch en het handmatig aanpassen van prijzen, komt bijna niet meer voor.

#13 Is boeken op zaterdag of zondag echt voordeliger?

Ja, het eerder genoemde onderzoek van Expedia en ARC toont aan dat zaterdag en zondag de beste dagen zijn voor het boeken van een vliegticket. Een mogelijke verklaring is dat op deze dagen vliegmaatschappijen overgebleven tickets in prijs verlagen en omdat is gebleken dat vakantiegangers in het weekend het meest actief op zoek gaan naar vliegtickets.

Vliegmaatschappijen houden het  zoekgedrag van reizigers nauwlettend in de gaten. Het is hen niet ontgaan dat toeristen, digital nomads en liefhebbers van stedentrips in het weekend (en vooral op zondag) hun tickets zoeken en boeken. Dit betekent dat de meeste vliegtickets op zaterdag en zondag verkocht worden.

Nu kun je denken dat vliegmaatschappijen daarop inspelen door prijzen wat te verhogen, maar dat zou juist een averechts effect hebben. Zij gebruiken daarom het weekend om zoveel als mogelijk vliegtickets te verkopen.

#14 Is vertrekken op dinsdag echt het voordeligst?

Ja, doorgaans geldt dat vertrekken op dinsdag of woensdag vaak voordeliger is dan op andere dagen. De duurste dagen om te vertrekken zijn de zaterdag en de zondag. Let wel op: het verschil in prijs met de maandag of donderdag is vaak minimaal en het is ook zeker geen garantie dat tickets ALTIJD goedkoper zijn, wanneer je vertrekt op een dinsdag.

#15 Is vertrekken op zaterdag of zondag echt het duurst?

Ja, in de regel is vliegen in het weekend duurder dan doordeweeks. Uit hetzelfde onderzoek van Expedia en ARC blijkt dat het nog steeds een trend is dat zaterdag en zondag de duurste dagen zijn om te vertrekken.

Samenvatting

Het zijn geen vaststaande feiten en het kan heel goed zijn dat je op andere dagen nog voordeliger uit bent, maar in de regel geldt dat:

  • Boeken op zaterdag of zondag biedt een verhoogde kans op het scoren van een voordelig vliegticket;
  • Boeken op dinsdag en woensdag is doorgaans iets voordeliger dan boeken op een maandag en donderdag;
  • Op vrijdag zijn de prijzen van vliegtickets meestal hoger dan op andere dagen;
  • Vertrekken op een dinsdag of woensdag biedt je een verhoogde kans op een voordelig vliegticket;
  • Vertrekken op een zaterdag of zondag is meestal duurder dan op andere dagen van de week;
  • Prijzen wijzigingen constant, dus ook in het weekend!
  • Trends kunnen altijd en plotseling omslaan!

#16 Helpt het wissen van mijn browsergeschiedenis?

Nee! Dit is waarschijnlijk wel het grootste broodjeaapverhaal over het vinden van voordelige vliegtickets. (Al kan dit  in de toekomst wel gaan veranderen!)

Prijzen stijgen niet wanneer herhaaldelijk naar voordelige vliegtickets zoekt.

Prijzen van vliegtickets worden bepaald door vraag en aanbod. Des te minder tickets er beschikbaar zijn, des te hoger de prijs zal worden. Cookies worden alleen gebruikt om het klikgedrag van bezoekers te analyseren. Uit die analyses, die vaak langere perioden beslaan, kan men conclusies trekken die van invloed zijn op de manier waarop prijzen worden bepaald.

In veel landen zou het gebruik van cookies om prijzen te beïnvloeden om reden van privacy en transparantie, momenteel niet eens legaal zijn. Maar, zoals eerder al aangegeven, volgen vliegmaatschappijen de trends die door bezoekers worden ingezet., en dus….

Worden wij bedankt!
De fabel die we met z’n allen hardnekkig in stand hebben gehouden, wordt daarom (als trend) door vliegmaatschappijen wel in de gaten gehouden als onderdeel van toekomstige technieken. Hiervoor zal men nog wel even een manier moeten vinden om te blijven voldoen aan verschillende wet- en regelgeving.

#17 Des te flexibeler, des te voordeliger

Als digital nomad heb ik vaak voldoende ruimte om bijvoorbeeld een week later of eerder te reizen. Hierdoor bespaar ik mijzelf regelmatig tientallen of zelfs honderden euro’s. Zit je flexibel in je tijd, kijk dan vooral ook of dat ideale ticket een dag of week later misschien net wat goedkoper is.

#18 Zijn rechtstreekse vluchten altijd duurder?

Niet altijd, maar meestal wel. De reistijd is korter, het gemak groter en het is best logisch dat je hiervoor meer betaalt. Besparen kan dus door tickets met een overstap of tussenstop te vergelijken.

$19 – Combineer je vlucht met een trein of busreis

Het kan soms super voordelig zijn om je bestemming te bereiken door een vliegreis te combineren met een bus- of treinreis. Kijk altijd naar vliegvelden in de buurt van je eindbestemming en de mogelijkheden om vanaf daar per trein of bus door te reizen.

Niet alleen heb je kans dat je hiermee aardig wat kunt besparen op je vliegticket, maar heb je ook nog eens de unieke mogelijkheid om per trein- of busreis de prachtige natuur te bewonderen.

#20 – Check de Budgetmaatschappijen!

Wie met weinig bagage reist en niet al te veeleisend is, doet er slim aan de budgetmaatschappijen niet over te slaan. Zeker wanneer je vluchten combineert kan het vliegen met budgetmaatschappijen je echt heel wat geld besparen.

In Europa is RyanAir een bekende budgetmaatschappij en wie door Azië trekt doet er goed aan AirAsia in de gaten te houden. Prijzen op hun eigen website zijn eigenlijk altijd goedkoper dan via zoek- of boekingssites.

#21 – Zijn pakketreizen altijd voordeliger?

Nee, niet per definitie. Backpackers en digital nomads kunnen  zich heel wat geld besparen door hun reis en accommodatie los van elkaar te boeken. Je hebt dan alle ruimte om helemaal zelf te bepalen wanneer je vliegt en waar je overnacht.

Ben je op zoek naar een relaxvakantie met het gezin, dan ben je al snel duurder uit wanneer je alles apart boekt. In dat geval doe je er verstandig aan een pakketreis te boeken. Misschien ben je dan iets duurder uit, maar daarvoor koop je ook weer een stukje gemak.

Wel of geen pakketreis boeken hangt dus weer heel erg af van je persoonlijke omstandigheden en voorkeuren.

#22 Neem alleen handbagage mee

Toegegeven dat dit niet voor iedereen van toepassing is, maar heb je de mogelijkheid om alleen met handbagage te reizen, dan kun je daarmee behoorlijk wet geld besparen. Budgetmaatschappijen compenseren hun lage tarieven door pittige vergoedingen te rekenen voor het meenemen van extra bagage.

Heb je jouw zinnen gezet op het reizen met budgetmaatschappijen, dan doe je er verstandig aan om de koffer te thuis te laten en alleen het hoognodige mee te nemen.

#23 – Huh, Nog maar drie stoelen beschikbaar?!

Niet op letten! Deze alert wordt vaak weergegeven om reizigers over te halen dat ticket zo snel als mogelijk te boeken. In de praktijk zijn er gewoon nog stoelen beschikbaar, alleen vallen die mogelijk in een duurder segment.

Je zou denken dat het vliegtuig is onderverdeeld in twee delen: eerste klas en tweede klas. De werkelijkheid is echter anders. Elk deel van het vliegtuig valt in een bepaald segment van rijen en stoelen. Prijzen van het ene segment zijn duurder of voordeliger dan die van een ander segment.

De alerts geven meestal weer dat in een bepaald segment nog maar drie stoelen beschikbaar zijn. Dus op een rij van 5 stoelen, zijn er nog drie beschikbaar. Zijn die vol, dan volgt een prijsalert voor een volgende rij. Voor die volgende rij kan het echter inderdaad zo zijn dat de prijzen hoger liggen. De alerts geven dus wel enige informatie, maar hebben duidelijk een andere bedoeling, namelijk jou overhalen dat ticket NU te kopen.

#24 Nog maar 10 minuten om te boeken

Feitelijk geen onzin, maar de bedoeling is anders…

Absoluut niet….., of misschien toch wel. Prijzen fluctueren constant en kunnen op elk moment wijzigen. Een wijzigingen kan zich twee minuten, 10 minuten of 700 minuten later voordoen. Bij het bepalen van prijzen voor vliegtickets spelen tientallen factoren een rol.

Laat je nooit haasten door deze alert, ze vertellen immers iets dat je allang wist: prijzen KUNNEN wijzigen.

#25 Zijn vliegtickets overdag echt duurder?

Op doordeweekse dagen kan dit inderdaad het geval zijn. Zoals al eerder gezegd, spelen tientallen factoren een rol bij het bepalen van prijzen voor vliegtickets. Een van die factoren bestaat uit de wijze waarop zakenreizigers omgaan met het boeken van vliegtickets.

Van deze groep is bekend dat zij hun tickets vooral op werkdagen tussen 09:00 en 16:00 boeken. Zakenreizigers letten niet zozeer op de prijzen, het zijn immers reizen die gemaakt moeten worden. Vliegmaatschappijen weten dit en hebben dit als weegfactor meegenomen bij het vaststellen en aanpassen van prijzen.

#26 Is vliegen vanaf Schiphol inderdaad duurder?

De meest bevlogen vliegroutes eindigen en beginnen op grotere luchthavens. Kosten die aan de vliegmaatschappij worden berekend, zoals landingsrechten en beveiligingskosten, zijn hoger op Schiphol dan bijvoorbeeld Eindhoven. Die kosten worden doorberekend aan de reiziger.

Vertrekken of aankomen op kleinere luchthavens dan Schiphol is voordeliger, maar of vliegen vanaf andere internationale luchthavens in de buurt, zoals Brussel, Londen of Frankfurt nu echt zo heel veel scheelt valt nog maar te zien.

#27 Stap bij een reisagent naar binnen

Ja, die bestaan nog en zeker in andere delen van de wereld kun je soms tientallen euro’s besparen door een reisagent in te schakelen bij het boeken van je tickets. Zij kennen de regionale markt, de prijsvechters en van veel luchtvaartmaatschappijen waar je nog nooit van hebt gehoord, weten zij precies wanneer die leuke aanbiedingen hebben.

#28 Niet wachten, boeken!

Heb je een voordelig ticket gevonden, boek het dan ook gewoon. Hopen dat het ticket nog goedkoper wordt, heeft meestal geen zin. Sterker nog: de kans dat het ticket duurder wordt is vele malen groter.

#29 Is Halverwege uitstappen slim?

Even snel: een stop-over is een fysieke overstap op een ander vliegtuig waar meer dan 24 uur tussenzit. Een tussenstop is een korte periode waarin passagiers in- en uit kunnen stappen. Een overstap is een fysieke overstap binnen 24 uur naar een ander vliegtuig.

In de regel geldt: niet doen! Er bestaat geen wet tegen, maar vliegmaatschappijen zien dit liever niet gebeuren en hebben daarom in hun voorwaarden opgenomen dat hier nare consequenties aan vast kunnen zitten. Wie na een tussenstop de reis niet afmaakt, wordt als no-show geregistreerd en dat kan betekenen dat je de rest van je vlucht en je retourvlucht automatisch wordt geannuleerd.

Er zijn wat uitzonderingen, bijvoorbeeld als je niet terugvliegt met dezelfde maatschappij, zonder bagage reist of tijdens een stop-over of wanneer je tijdens een overstap je bagage opnieuw moet inchecken. Overweeg je deze ’truc’ te gebruiken, lees dan altijd goed de voorwaarden of beter: neem contact op met de vliegmaatschappij.

#30 Bekijk de website van de vliegmaatschappij!

Heb je via een zoek- of boeksite een voordelig ticket gevonden, controleer dan altijd even de eigen website van de vliegmaatschappij. Je kunt dan het geluk hebben dat het ticket daar net iets goedkoper is.

Vliegtickets van budgetmaatschappijen zijn eigenlijk altijd het goedkoopst wanneer je deze boekt via de website van de maatschappij zelf. Een ticket voor bijvoorbeeld de Aziatische prijsvechter, AirAsia zal op de website van AirAsia altijd goedkoper zijn dan bij welke andere boekingssite ook.

#31 Betaal met een DebitCard

Betalen met een Debit Card is vaak een stuk voordeliger dan je ticket afrekenen met een Credit Card. Je betaalt immers geen rente en ook de directe kosten zijn vaak een stuk lager. Afhankelijk van de Credit Card maatschappij, de vliegmaatschappij en de hoogte van de ticketprijs biedt een Credit Card wel weer vaak een vorm van garantie. Je kunt dan in sommige gevallen je geld terugvorderen bij annulering of calamiteiten.

Ik gebruik bij voorkeur mijn Debit Card van SKRILL voor het betalen van vliegtickets (en ander online aankopen). Heb je nog geen Debit Card, dan is het sowieso handig om naast je Credit Card een Debit Card te hebben.

Altijd handig om een extra Debit Card op zak te hebben

#32 Gebruik FlightMapper

Met FlightMapper kun je eenvoudig en snel achterhalen welke maatschappijen op een bepaalde vliegroute actief zijn. Klik het land van vertrek aan, het land van bestemming en er wordt een overzicht getoond van alle vliegmaatschappijen die op de door jou geselecteerde route vliegen. Met die informatie kun je vervolgens weer een stuk gerichter op zoek naar dat voordelige ticket.

Welke maatschappijen vliegen op welke route?

#33 Boek direct bij de vliegmaatschappij

Heb je een voordelig ticket gevonden dat zowel op de boekingssite als de website van de vliegmaatschappij wordt aangeboden, boek je ticket dan direct via de website van de maatschappij. Mochten zich calamiteiten voordoen, dan zal het makkelijker zijn om informatie te verkrijgen en oplossingen te vinden.

Bedenk dat wanneer je boekt via een boekingssite, de voorwaarden van die boekingssite bepalend zijn en niet die van de vliegmaatschappij. Je hebt geboekt via de boekingssite en ben dus daar klant en niet bij de vliegmaatschappij.

#34 Boeken mag geen uren duren

Ervaren reizigers hanteren vaak een bepaalde volgorde waarin ze zoeken naar het voordeligste ticket en hakken vaak binnen een uur al de knoop door. Zelf zit ik meestal goed in de tijd en vind ik het ook best geinig om dat voordelige ticket eruit te vissen, dus ik smeer het zoeken naar vliegtickets uit over enkele dagen.

Heb ik echter een ticket gevonden dat gewoon lekker voordelig is, dan hak ik gelijk de knoop door en boek ik! Is de prijs een dag later met 20 euro gezakt, C’est la Vie, jammer dan: volgende keer is het omgekeerd.

En onthoud….

Er bestaat geen gouden tip voor het vinden van de voordeligste tickets. Naast jouw persoonlijke omstandigheden en voorkeuren, spelen tientallen factoren een rol bij het bepalen van de prijs voor een vliegtickets.

Bepaal je strategie en wanneer je een redelijke prijs tegenkomt, boek dan gewoon dat ticket. Scheelt je weer een hoop tijd en die kun je weer besteden aan veel leukere dingen in het leven!

Meer over vliegtickets
#1 Belangrijke Verschillen Tussen Vliegticket Zoeksites & Boekingssites
#2 Mijn Favoriete Websites Voor Het Vinden Van Vliegtickets (en mee)
#3 Vliegtickets Tips & Trucs

Blogs uit dezelfde categorie

Nieuwste blog

Van nieuwe naar trouwe klanten – Vijf effectieve strategieën

Wie online geld wil verdienen, heeft de keuze uit honderden methoden om dat te doen. Bij de meeste methoden...

Eerdere blogs...