In een notendop

0 jaar- Begonnen als baby

In Dordrecht als zoon van Nel en Henk die het na mijn geboorte nog zes jaar met elkaar hebben uitgehouden en daarna uit elkaar zijn gegaan. Een mooie jeugd gehad waar ik met heel veel plezier op terug kijk.

14 jaar later- Gestopt met school

Op 14-jarige leeftijd als drop-out begonnen in de groentewinkel van mijn vader. In de jaren die volgden van alles uitgeprobeerd: van kassier in de supermarkt tot hulpje van de stratenmaker. Deze periode heeft me geleerd dat hard werken belonend, leerzaam en gewoon hartstikke tof is.

7 jaar later - Begonnen aan de PABO

De kans om via een toelatingsexamen te kunnen beginnen aan een vierjarige avondstudie leraar basisonderwijs heb ik met beide handen aangegrepen. Vier jaar lang overdag werken en 's avonds studeren, leerde me dat ik iets had gevonden waar ik misschien nog niet erg bedreven in was, maar wel waanzinnig veel plezier aan beleefde.

5 jaar later - Gestart als leraar basisonderwijs

Gewerkt in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en een blauwe maandag in Utrecht. Op een multiculturele school, een kunstzinnige school, een christelijke school en een daltonschool en met name in de groepen 5 t/m 8.

10 jaar later - Gestopt met Nederland

De wereld lonkte en via de ontwikkelingsorganisatie VSO mocht ik twee jaar aan de slag als onderwijskundig adviseur voor het Ministerie van Onderwijs op de Malediven. Ik kreeg op zes verschillende eilanden een school toegewezen en samen met het schoolteam en de lokale bevolking heb ik daar gewerkt aan het verbeteren van de onderwijskundige kwaliteiten van de leerkrachten.

2 jaar later - Gestart met een Engelse taalklas

Na twee jaar was het feest over, maar wilde ik absoluut niet terug naar Nederland. Ik ben een Engelse taalklas op de Malediven gestart en om dat te bekostigen ben ik begonnen met het bouwen van websites voor klanten in Nederland.

En dat ging top!

In de jaren die volgden leefde ik op een eiland van 1,5 vierkante kilometer. Geen bar, geen disco, geen vermaak, kortom geen ALLES. En dat beviel me waazinnig goed. Ik bouwde mijn online bedrijfje langzaam op en gaf daarnaast Engelse les aan ruim honderd kleuters.

7 jaar later - Blijven hangen in Cambodja

In 2015 was de Malediefse koek op en realiseerde ik me dat wat ik op 25 jarige leeftijd heel graag wilde doen (de wereld ontdekken) had plaatsgevonden op een stukje grond van 1,5 kilometer. Na wat korte stops te hebben gemaakt in Nederland, Peru en Sri Lanka ben ik in Cambodja terechtgekomen om daar de volgende fase van mijn leven voor te bereiden.

Op dit moment

De laatste loodjes worden getild. Drie nieuwe websites gebouwd, wat diensten erbij genomen en wat diensten afgestoten. De weg is bijna vrij om de volgende afslag te kunnen nemen.

Meereizen kan via mijn weblog Reistijger.nl. Jouw nieuwe website bouw ik via WEBSE.nl en wie ook de droom heeft om als digital Nomad de wereld te ontdekken kan zich alvast aanmelden bij de Digital Nomad Academy.